Culorile sufletului Leave a comment

Culorile sufletului … sunt vii, intense, de lemn, metal, eco, pastel ...

Cât de fericit eşti azi că a răsărit soarele ?

Sau că ai simţit primii stropi de ploaie pe pielea ta ?

O simplă senzație, un sunet, o culoare, zâmbetul unui copil, dacă angajează sufletul, devine o fericire.

Alergăm după fericire până departe, fie pe mare, fie pe uscat, dar ea e aici, aproape.

Fericirea te înalţă: îţi deschide aripile dându-le speranţă, iar speranţa te ridică pe o altă treaptă a sinelui şi a spiritualităţii.

Culorile sufletul sunt vii.

Fericirea se află de multe ori în lucruri prea mici pentru a fi observate. E în sentimente precum prietenia şi iubirea şi în acte cum ar fi iertarea.

Fericirea stă în privirea duioasă a omului iubit, în îmbrăţişarea caldă a mamei, în albastrul cerului, în paginile unei cărţi ce ne dezvăluie tainele universului şi ale inimii, într-un desen care ne stârneşte spiritul artistic şi creativ, împlinindu-ne şi aducându-ne aminte de minunata inocenţă de altădată.

Fericirea e emoţia unui cântec care îţi face sufletul să vibreze, e bucuria celorlalţi, e posibilitatea de a dărui şi de a o lua mereu de la început.

Fericirea e acel ceva care îţi apare în cale în fiecare zi şi care, dacă reuşeşti să-l observi, te face să te simţi mai bun şi mai deschis faţă de toată lumea.

Fericirea e granula de speranţă care, dacă o înglobezi, se transformă, de la caz la caz, în funcţie de necesităţile fiecăruia, în putere, tărie de caracter, perspicacitate, pragmatism, delicateţe sau căldură. Fiind doar mici granule şi găsindu-se pretutindeni în jur, sunt trecute de obicei cu vederea sau luate drept normalitate.

Uneori e nevoie de un înger care să-ţi cadă în cale pentru a le vedea … Tindem să uităm că fericirea nu este un rezultat al obţinerii a ceea ce nu avem, ci un act al cunoaşterii şi aprecierii a ceea ce avem deja.

Este adevărat că suntem mereu în presiunile timpului, dar ia o pauză și priveşte în jurul tău, admiră tot ce ochiul tău poate să vadă, miroase tot ce nasul tău poate simţi şi ascultă tot ce urechea ta aude.

Astăzi, cu o cutie de creioane colorate, multă iubire şi sensibilitate, dă viaţă lumii în culorile sufletului tău!

Adu-ţi aminte că fiecare zi reprezintă o nouă şansă de a descoperi lucruri noi, de a vedea lumea cu tot ceea ce are ea mai frumos şi de a fi recunoscători pentru ceea ce am primit.

Culorile sufletului tău sunt vii ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *