Agenda sau cum să-ți gestionezi corect timpul?

agenda

Agenda sau cum să-ți gestionezi eficient timpul

Agenda sau cum să-ți gestionezi eficient timpul este o problemă, a tuturor, mereu actuală. Cât de des auzi fraza – „Nu am timp”- și cât de des o folosești ? Cu siguranță mult prea des. Lipsa timpului stârnește din ce în ce mai multe întrebări despre „Cum să le reușesc pe toate când nu am timp?” Frica de a nu reuși :

 • Să zâmbești
 • Să devii bogat
 • Să fii iubit
 • Să-ți construiești o familie
 • Să cumperi un laptop la reducere
 • Să dezvolți un business
 • Și lista poate continua…

Nu mai avem timp să simțim

Nu mai avem timp să simțim. Probabil cea mai mare problemă a secolului digitalizării. Timpul a devenit cea mai scumpă resursă. Partea bună este că fiecare dintre noi beneficiază de această resursă, însă foarte puțini știu să o folosească într-un mod benefic și eficient.

Gestionarea incorectă a timpului întotdeauna atrage anumite consecințe:

 1. Scăderea motivației și pierderea încrederii în sine – momentul acela în care nu reușești să îndeplinești anumite sarcini importante și te simți frustrat, chiar dezamăgit de propriile puteri. Și te afectează din punct de vedere emoțional.
 2. Pierderea oportunităților – nu te poți concentra pe activitățile care într-adevăr îți pot aduce acel succes la care visezi.
 3. Impact negativ asupra sănătății – nu reușești să finalizezi anumite sarcini în timp util, acestea se amână „pe mâine” și asfel, într-un moment, se adună prea multe sarcini, la care te gândești constant. Acest lucru te consumă foarte mult, ceea ce duce la oboseală, stres, epuizare.

Sigur ai simțit și tu aceste consecințe, dacă ai ajuns să citești acest articol. Adevărul este că le poți evita dacă deprinzi niște obiceiuri sănătoase ale time-management-ului.  @CreionulMeu vine cu câteva sfaturi pentru a te ajuta să-ți gestionezi corect timpul.

Sfaturi pentru gestionarea eficientă a timpului

Agenda
 1. Stabilește-ți prioritățile – este important să-ți stabilești anumite activități ca fiind prioritare. Astfel nu vei pierde timpul pentru lucruri neimportante și te vei focaliza exact pe ceea ce-ți va aduce rezultatele dorite.
 2. Creează planuri – cea mai bună metodă de a-ți controla timpul și viața este să-ți scrii un plan de acțiune. Nu să îl gândești, nu doar să îl spui, ci să-l scrii ! Ceea ce este scris pe foaie e palpabil, e real și e motivant ! Alege-ți o agendă sau un planner care să te inspire spre realizarea scopurilor și să te ducă mai ușor la rezultatele dorite. Pe lângă faptul că-ți poți alege culoarea și modelul preferat, ai posibilitatea să-ți personalizezi planner-ul prin gravură.
 3. Gândește-te când spui „DA” – când ești pus în situația să alegi dintre o plimbare cu prietenii și finalizarea sarcinilor cu deadline-ul a doua zi, gândește-te care sunt nevoile tale reale. Uneori e ușor să fugi de responsabilități, dar alege să faci acțiuni care îți vor aduce succesul.
 4. Reflectă asupra lucrurilor care ar putea să-ți ia din timp – o tehnică bună este aceea de a pune sub semnul întrebării orice ar putea să-ți consume timp și efort în zadar. Rețelele de socializare, serialele, convorbirile inutile etc. Analizează toți acești factori și elimină-i din viața ta !
 5. Găsește-ți sau păstrează motivația ! Ce te motivează, ce te face să zâmbești, să muți munții ?

A mai rămas puțin timp până intrăm în atipicul an 2023

A mai rămas puțin timp până intrăm în atipicul an 2023! De aceea sfatul nostru este să alegi să faci o schimbare ! Pe site-ul @creionulmeu găsești plannere și agende datate deja pentru noul an 2023, care îți vor fi de folos în procesul de gestionare eficientă a timpul și care te vor ajuta să eviți consecințele negative.

Iar dacă vrei un planner personalizat, să-l faci cadou celor dragi, clienților și prietenilor tăi, specifică la observații detaliile sau sună la 0733.001 808 !

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Vezi si ultimele

Articole recente

Cos de cumparaturi

close