V-ați gândit vreodată că din hârtie se pot face bani… și fără ajutorul unui fotocopiator sau a unei matrițe bancare !

Noțiunea de handmade e una foarte cunoscută așa cum e și noțiunea houte couture… dar de „toate celea din hârtie” ați auzit ?

Când vezi o coală de hârtie te gândești prima dată la un creion, dacă ești mai zurliu la o îndoitură a hârtiei, iar dacă ești nebun dea binelea o mototolești până iesă o haină sau orice nebunie din hârtie !

În jurul anului 200 î.Hr. hârtia apare deja în China, pe atunci confecționată din cârpe de mătase, hârtia din fibre celulozice fiind descoperită în anul 98, când cei mai romantici au început să scrie cuvinte de dor și să-și expună romantismul, iar mai apoi să răsfoim romane întregi.

Astăzi vedem cum copiii de grădiniță îndoaie și răsândoaie o amărâtă de coală albă și din mânuțele lor mici apar minunate coifuri, avioane, solnițe, bărci, iar oamenii mari, atât de îndemânatici, reușesc să realizeze obiecte de artă, pur și simplu din câteva resturi de hârtie sau să decoreze întregi spații cu abajoare, flori, păsări, fotolii etc.

Și parcă nu ar fi suficient, ajungem și la maximum de creativitate prin creatorii de orice poate fi imaginat din hârtie, rochii, poșete , accesorii

Deci astăzi noțiunile de quilling, origami, decoupage, sculptură din hărtie sunt medii extraordinare pentru tipuri de artă în care Akira Yoshizawa și Sam Randlett (creatorii sistemului de învățare a artei origami), Diana Beltran Herrera, Simon Schubert, Peter Callesen, Jeff Nishinaka și alții au arătat lumii opere desăvârșite.

Hârtia poate lua orice formă, cel ce îi hotărăște noua imagine e doar un suflet care a văzut dincolo de  un pătrat mare alb, gol și fără sens.

Apoi dacă le mai și vinzi e posibil să te îmbogățești doar facând ce-ți place… dar e posibil să te doară un pic buricele degetelor… și să te umpli de lipici și-n păr… dar waw… chiar ai realizat o capodoperă !!!

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Vezi si ultimele

Articole recente

Cos de cumparaturi

close