Culorile sufletului … sunt vii, intense, de lemn, metal, eco, pastel ...

Cât de fericit eşti azi că a răsărit soarele ?

Sau că ai simţit primii stropi de ploaie pe pielea ta ?

O simplă senzație, un sunet, o culoare, zâmbetul unui copil, dacă angajează sufletul, devine o fericire.

Alergăm după fericire până departe, fie pe mare, fie pe uscat, dar ea e aici, aproape.

Fericirea te înalţă: îţi deschide aripile dându-le speranţă, iar speranţa te ridică pe o altă treaptă a sinelui şi a spiritualităţii.

Culorile sufletul sunt vii.

Fericirea se află de multe ori în lucruri prea mici pentru a fi observate. E în sentimente precum prietenia şi iubirea şi în acte cum ar fi iertarea.

Fericirea stă în privirea duioasă a omului iubit, în îmbrăţişarea caldă a mamei, în albastrul cerului, în paginile unei cărţi ce ne dezvăluie tainele universului şi ale inimii, într-un desen care ne stârneşte spiritul artistic şi creativ, împlinindu-ne şi aducându-ne aminte de minunata inocenţă de altădată.

Fericirea e emoţia unui cântec care îţi face sufletul să vibreze, e bucuria celorlalţi, e posibilitatea de a dărui şi de a o lua mereu de la început.

Fericirea e acel ceva care îţi apare în cale în fiecare zi şi care, dacă reuşeşti să-l observi, te face să te simţi mai bun şi mai deschis faţă de toată lumea.

Fericirea e granula de speranţă care, dacă o înglobezi, se transformă, de la caz la caz, în funcţie de necesităţile fiecăruia, în putere, tărie de caracter, perspicacitate, pragmatism, delicateţe sau căldură. Fiind doar mici granule şi găsindu-se pretutindeni în jur, sunt trecute de obicei cu vederea sau luate drept normalitate.

Uneori e nevoie de un înger care să-ţi cadă în cale pentru a le vedea … Tindem să uităm că fericirea nu este un rezultat al obţinerii a ceea ce nu avem, ci un act al cunoaşterii şi aprecierii a ceea ce avem deja.

Este adevărat că suntem mereu în presiunile timpului, dar ia o pauză și priveşte în jurul tău, admiră tot ce ochiul tău poate să vadă, miroase tot ce nasul tău poate simţi şi ascultă tot ce urechea ta aude.

Astăzi, cu o cutie de creioane colorate, multă iubire şi sensibilitate, dă viaţă lumii în culorile sufletului tău!

Adu-ţi aminte că fiecare zi reprezintă o nouă şansă de a descoperi lucruri noi, de a vedea lumea cu tot ceea ce are ea mai frumos şi de a fi recunoscători pentru ceea ce am primit.

Culorile sufletului tău sunt vii ?

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Vezi si ultimele

Articole recente

Top 5 idei de împachetare cadouri

Top 5 idei de împachetare cadouri Top 5 idei de împachetare cadouri este rezultatul unei conversații interesante, cu prietenii mei, despre cum oferim un cadou celor dragi sau unui partener

Cum să-ți planifici bugetul, fiind student

Viața de student Viața de student poate fi mult mai complicată decât pare la prima vedere. Pentru majoritatea, începutul facultății reprezintă acel pas în urma căruia te desparți de părinți,

carioca perfecta

Cum să alegi cariocile perfecte pentru copilul tău

Cariocile sunt rechizitele îndrăgite de toți copiii, care provoacă interes și le mențin atenția pentru mult timp.
Este important, ca părinte, când alegi un set de carioci, să te ghidezi după anumite caracteristici, care să îndeplinească toate nevoile primare pentru un copil: siguranță, menținerea atenției, dezvoltarea imaginației.

Cos de cumparaturi

close