Cum să alegi cariocile perfecte pentru copilul tău

carioci

Carioca, rechizite îndrăgite de toți copiii

Cum să alegi cariocile perfecte pentru copilul tău este o provocare prin care sigur ai trecut și tu. Uneori devine un chin pentru părinți să aleagă rechizite de calitate, sigure pentru copiii lor, dar și la un preț bun ! Cariocile sunt rechizitele îndrăgite de toți copiii, care provoacă interes și le mențin atenția pentru mult timp.

Este important, ca părinte, când alegi un set de carioci, să te ghidezi după anumite caracteristici, care să îndeplinească toate nevoile primare pentru un copil: siguranță, menținerea atenției, dezvoltarea imaginației. 

Cele mai importante caracteristici pe care să le urmărești în achiziționarea unui set de carioci

  1. Rezistența – după cum bine știm, copiii nu sunt foarte atenți cu obiectele cu care se joacă și pe care le folosesc, de aceea rezistența este una dintre cele mai valoroase caracteristici. O carioca rezistentă poată fi folosită un timp mai îndelungat, deci te ajută să economisești bani. În acest caz, optează pentru carioci cu vârf din fetru, care nu se îndoaie și nu se strică când micuțul apasă insistent!
  1. Utilizări multiple – atât pentru desenat sau colorat, cât și pentru scris. Poți opta pentru carioca tip pensulă ce permite copilului să folosească același set de carioci pentru mai multe activități, astfel încât piciul să nu se plictisească, iar părinții să achiziționeze doar un set, în loc de 3 sau în loc de toate produsele necesare pictatului cu acuarela (pahar pentru apă, pensule, acuarela, paletă pictură etc.). De asemenea, cariocile cu vârf subțire pentru detalii sau pentru scris sunt o soluție perfectă, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.
  1. Siguranță. Alege un set de carioci cu capac ventilat. Această caracteristică are o dublă valoare. În primul rând, capacul aerisit oferă siguranță copilului, în momentul în care, din neatenție s-ar întâmpla să-l înghită, acesta a fost gândit astfel încât copilul să nu se sufoce. Cea de-a doua valoare constă în faptul că vârful nu se usucă. Tot pentru siguranța copilului tău alege carioci cu pigment netoxic, din plante, care să nu influențeze negativ sănătatea copilului. Pigmentul toxic trece prin piele sau chiar devine un pericol dacă este băgat în gură (și sigur micuțul tău va experimenta și așa ceva, toți am fost curioși și am făcut-o).
  1. Comoditatea – pentru copii contează ca rechizitele să fie ușor de folosit. Optează pentru carioca jumbo de o grosime potrivită pentru mânuța mică a copilului astfel încât aceștia să le poată mânui cu ușurință! 
  1. Cerneală cu uscare rapidă – dacă piciul va pune mâinile pe hârtie sau se va atinge cu hainele după ce a colorat, nu se va murdări ! Lasă-l să fie entuziast și creativ fără frica de a strica opera de artă pe care tocmai a realizat-o !
  1. Cerneală lavabilă care nu deteriorează materialul. Carioca lavabilă este alegerea perfectă mai ales dacă nu ai planificat schimbarea mobilierului din casă !

La www.creionulmeu.ro găsești o gamă largă de carioci, care posedă toate caracteristicile enumerate mai sus și nu numai. Descoperă-le și oferă-i copilului tău posibilitatea de a crea și de a se juca în siguranță, comoditate, fără a-și pierde bucuria și entuziasmul ! 

Tu cum îți alegi cariocile ? Scrie în comentariu ce tip de carioca folosești și de ce !

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Vezi si ultimele

Articole recente

Top 5 Rechizite cool pentru studenți

Top 5 rechizite cool pentru studenți încearcă să îți facă viața mai ușoară. Ești student și nu mai știi exact de ce ai nevoie? Înainte de a intra în spirala nebuniei academice, hai să vedem ce rechizite esențiale te pot ajuta să treci cu bine prin semestrul ăsta. Fie că ești un „boboc” de prim an sau un veteran al universității, ai nevoie de un arsenal de rechizite care să facă facultatea să pară puțin mai cool.

împachetare cadou

Top 5 idei de împachetare cadouri

Top 5 idei de împachetare cadouri Top 5 idei de împachetare cadouri este rezultatul unei conversații interesante, cu prietenii mei, despre cum oferim un cadou celor dragi sau unui partener

Cos de cumparaturi

close