Povestea Creionului, o poveste adevărată …

Toate poveștile încep cu  a fost odată ca niciodată …

A fost odată ca niciodată în secolul al XVI-lea, în valea Borrowdale, aflată în Ţinutul Lacurilor (nordul Angliei), o furtună atât de puternică, încât niște ciobani rătăciți în zonă au fost obligați să se adăpostească. Încercând să se încălzească, au dat foc la niște bulgări mari, negri crezând că sunt cărbune, dar în loc să ardă, aceștia au lăsat urme!

Astfel, grafitul, plumbul negru sau diamantul negru era noua descoperire a omenirii…

Geologul german Abraham Werner a dat mineralului numele pe care îl poartă şi astăzi: grafit. Acesta provine din termenul grecesc graphein, însemnând „a scrie“.

În anul 1795 povestea creionului continuă cu descoperirea unui amestec care utilizează grafit. Nicolas – Jacques Conte a descoperit procesul de amestecare a grafitului cu argila, amestec ce a fost ars și s-a produs un material de scris superior.

Creionul nostru s-a tot plimbat în toată lumea și dintr-un bulgăre urât, a devenit un băț haios, ba chiar cu radieră în cap, ce poate scrie cca 45 000 de cuvinte dintr-o bucată. E rezistent, simplu, flexibil şi util în multe activităţi. Umilul creion, a devenit de neânlocuit, nu se demodează în timp, ba chiar se adaptează !

În anul 2215 zărim un power pencil, frumos proiectat, cu un design artizanal. Noul creion dispune de mai multe funcții, recunoaște dacă e mâna ta, are funcția “erase” (la capătul său fiind așa-zisa gumă pentru ștergere) și nu în cele din urmă funcția “blend”, de creare a unor frumoase nuanțe de culoare pentru diagrame, imagini din natură și umbre, ba chiar și capacitatea de a memora cele scrise sau ce gândești …

Tu ai Creionul Tău ?

Vino pe www.creionulmeu.ro și fii parte din poveste, căci ea continuă … și are un nou început …

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Vezi si ultimele

Articole recente

Cos de cumparaturi

close