5 idei prin care poți să-i ocupi timpul copilului tău

Top 5 idei prin care poți să-i ocupi timpul copilului tău și să dai o utilitate interesantă, haioasă și educativă acestui timp, petrecut cu el, este probabil problema tuturor părinților la momentul actual.

Toți am trecut prin provocarea ce fac #acasa? Iar dacă ești părinte problema este și mai grea pentru că trebuie să ocupi mintea și timpul copilului astfel încât să nu se plictisească și în același timp să fie un timp bine folosit. Și în perioada aceasta e tot viața ta și a copilului tău! Chiar dacă #stamacasa are nevoie de activități, emoții, cunoștințe, trăiri, informații și senzații.

Cum poți să-i ocupi timpul copilului tău

  1. Dezvoltă-i creativitatea, provoacă-l la jocuri și activități handmade. Joaca educativă prin care faceți chestii împreună, dă emoție și e modul în care copilul tău va învăța lucruri noi mult mai rapid decât orice altă variantă. Poate nu-și va aminti în detaliu cum a-ți construit împreună casa visurilor sau ați pictat-o, dar sigur își va reaminti emoția că ați făcut împreună acel proiect handmade. Și ca să-ți facem munca mai ușoară ai aici idei și accesorii hanmade și tot ce ai nevoie pentru lucru manual.
  2. Colorează. Viața, mintea și hârtia. Ai grijă să nu treacă la pereți. Noi am avut mult timp o autostradă care traversa peretele din dormitor și ani de zile nu am avut voie să văruim, pentru că „e o autostradă mami, nu vezi ?” Alege creioane colorate și carioci de calitate, non toxice care să nu-ți strice mobila și nici să-i afecteze sănătatea ! E cea mai de preț. Aici ai idei de carioci și creioane colorate bune, la un preț excelent.
  3. Desenează, pictează, dezvoltă-i imaginația și descoperă noi pasiuni și de ce nu, dacă are talent. Prin pictură orice vis poate avea un contur, o imagine și e mai ușor de vizualizat și realizat. Ai aici acuarela, pensule și accesorii. Pentru pictori pasionați am pregătit o categorie aparte în care găsești culori acril, pânză, pensule speciale și toate accesoriile necesare. Iar pentru graficieni avem creioane speciale, cărbune, blocuri de desen și accesorii dedicate lor.
  4. Creează amintiri. Ia-i un Oracol, un caiet colorat sau o agendă nedatată în care să scrie tot ce face, ce simte și cum e noua viață #acasă. Dacă e prea mic să deseneze și să lipească imagini. Ție îți recomand un organizator în care să-ți poți ordona activitățile astfel încât să rămâi viu. O să citiți peste ani și o să fie cele mai intense amintiri împreună. 
  5. Boardgames sau jocurile în familie sunt obligatorii. E momentul acela când chiar ai timp să fii acolo, cu ai tăi. Să râzi, să faceți echipe, să-l lași să câștige ! Dar, atenție, nu prea mult pentru că nu va știi cum să gestioneze situațiile când chiar va pierde. Alege un joc educativ, creativ, de societate sau de strategie. Dar obligatoriu să poată fi jucat de către toți membrii familie. E wow să simți sentimentul acela de împreună. Și dacă a făcut ceva bun această perioadă, asta e, ne-a adus împreună și ne-a arătat ceea ce cu adevărat contează. Emoția, zâmbetul, familia și iubirea.

Dacă ți-a plăcut top 5 idei prin care poți să-i ocupi timpul copilului tău te invit pe site să le pui în practică. Dacă ai și alte idei lasă-mi un comentariu. Evident un like, share e de mare ajutor, mulțumesc anticipat.

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Vezi si ultimele

Articole recente

Cos de cumparaturi

close