Agenda un prim pas către o viață organizată

Agenda ideală #Top5 criterii de alegere

Agenda este un instrument util indiferent de profesia pe care o ai. Funcția esențială a unei agende este aceea de suport pentru a-ți nota și a capta toate ideile care îți răsar în minte pe parcursul unei zile sau nopți, știut fiind faptul că cele mai bune idei apar noaptea. Scopul e să ai la îndemână acest suport, pe noptieră, în servietă sau la birou, pentru a nota, bifa și menține organizat întregul program zilnic sau săptămânal. Agenda ideală care să se potrivească exact pe nevoile tale este cea care te reprezintă. Ai aici un top al criteriilor esențiale ale unei agende și câteva variante de unde poți alege.

1. Agendă datată sau nedatată ? Primul detaliu pe care trebuie să-l ai în vedere este legat de tipul agendei: datată sau nedatată.  Alegerea este în funcție de utilizarea ei. Dacă o folosești intens pentru programarea întâlnirilor, a termenelor sau preluarea comenzilor sigur alegi o agendă zilnică datată a cărui format special de tipar îți ușurează munca.  11415346  Agenda este un fel de jurnal al antreprenorului, un prieten de încredere. Trebuie să fie sobră, prietenoasă în acelasi timp, fără multe ”briz-brizuri”, dar elegantă și atent finisată. Gama datată DeLuxe Premium se înscrie în această categorie cu finisaje de lux și culori vii: albastru, maro, bordo. Totuși la agendele datate ești extrem de limitat de spațiu și riști să intri în următoarea zi, iar sâmbăta și duminica sunt puse de obicei ambele pe o pagină. Dacă te încurcă aceste aspecte ai varianta nedatată Standard în 6 culori: gri, gri închis, maro, albastru, bordo și capucino.

2. Zilnică sau săptămânală ? Un alt criteriu important este legat de modul în care îți faci programările: zilnic sau săptămânal. Dacă ai nevoie de un tablou săptămânal al programărilor atunci clar varianta optimă este agenda datată săptămânală. O variantă clasică este gama săptămânală Standard disponibilă în 4 culori: negru, albastru, maro, bordo.  agenda-datata-saptamanala-a4-herlitz-2017-standard-11222627Ideal ar fi să ai la birou o agendă săptămânală și una zilnică personală pentru servietă, poșetă sau mașină. Este recomandat să ai o agendă a ta, pe care să o poți lua oricând cu tine, cea cu lucrurile importante și la care să ai acces doar tu, din considerente de intimitate și securitate.

3. Dimensiunea: A4, A5 sau A6 ?  Teoretic, o agendă trebuie să îndeplinească două condiții: de manevrabilitate și de organizare. Decizia este în funcție de preferințe, de la A5 (inclusiv B5 un format un pic mai mare) până la A4, dacă ești mai vizual și ai nevoie de spațiu ca să îți „desenezi” ziua următoare.  Varianta Standard A5 oferă un raport ideal calitate/preț în 10 culori, inclusiv variante mai îndrăznețe: negru, albastru, albastru închis, vișiniu, bordo, maro, verde, roșu, gri, ocru.  agenda-nedatata-a6-herlitz-2017-9472390 Agenda A6 este perfectă pentru poșetă. E notessul tău elegant și de nedespărțit sau jurnalul tău. Ajutorul perfect în organizare, notițe, zile de naștere, numere de telefon, adrese sau liste de cumpărături. Varianta nedatată are copertă lizard și 4 culori: roșu, albastru, verde și negru, în ton cu poșeta ta.

4. Agendă personală sau profesională O agendă are nenumărate utilizări. Pentru sesiuni de brainstorming, pentru a scrie și a revizui obiectivele personale și profesionale, dar și pentru a urmări lucrurile pe care trebuie să le faci. Pe lângă utilizarea de zi cu zi la serviciu, agenda este utilă și în plan personal. Atunci când te gândești intens la o problemă, cauți un loc liniștit, în copac, în parc, în grădină sau pe acoperiș și nu ai nicio modalitate de distragere a atenției sau vreun instrus care să se amestece. Ești tu, agenda ta și un pix. Agenda e memoria ta. Reține tot. Idei de afaceri, citate celebre, calcule, cheltuieli, venituri, profturi, liste de rechizite pentru cel mic sau cumpărăturile zilnice.  agenda-datata-a5-herlitz-2017-motiv-11415072 Agenda personală e oglinda ta și trebuie să te reprezinte ca format, stil și design. De aceea îți propunem o agendă zilnică datată cool cu o copertă imprimată cu motive  reprezentative: fluturi, white, romantic, bufnițe, dungi, bubbles, carouri, disco, vinyl cafe. Alege în stilul tău !

5. Agendă personalizată sau nepersonalizată  Agendele personalizate sunt unice și originale, cu accent pe detalii ce denotă seriozitatea firmei tale. Personalizarea poate fi, atât pe copertă, cât și în paginile interioare. Personalizarea pe copertă cu logo-ul firmei se realizează prin serigrafie, folio sau timbru sec. Alegerea agendei este esențială pentru acest tip de personalizare.  Un exemplu eficient este gama Tucson cu copertă termosensibilă special gândită în acest sens. Culorile sunt vii, în 10 variante astfel încât una dintre ele să fie în ton cu brandul tău: albastru, roșu, bordo, maro, gri, gri metalic, turcoaz petrol, turcoaz, verde, roz.  agenda-datata-a5-herlitz-tucson-9474920 O agendă unică personalizată total poate fi realizată prin înserarea unui număr par de pagini full color cu descrierea firmei tale, imprimarea logo-ului pe fiecare pagină sau ambele variante. Avantajul constă în faptul că poți decide absolut toate detaliile: format, număr pagini, copertă, culoare, finisaj etc  O agendă personalizată este o metodă eficientă pentru a oferi un cadou reușit angajaților, colaboratorilor, partenerilor de afaceri sau clienților fideli. Efectul negativ apare mai evident în momentul în care renunți să mai oferi această mică atenție. În mintea angajaților și a clienților mesajul este unul negativ: că ai probleme sau mai grav, nu îi apreciezi suficient. Ai grijă la detalii. Uneori micile atenții au efecte spectaculoase.  Important este să alegi agenda care ți se potrivește și să înveți cum să te organizezi. Planifică totul, notează în agendă și ține-o la îndemână … Indiferent de tipul ei … Tu îți planifici acțiunile, lista de cumpărături, proiectele, viața ? Pe ce îți place să notezi ? Lasă-mi un comentariu …

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Vezi si ultimele

Articole recente

Top 5 Rechizite cool pentru studenți

Top 5 rechizite cool pentru studenți încearcă să îți facă viața mai ușoară. Ești student și nu mai știi exact de ce ai nevoie? Înainte de a intra în spirala nebuniei academice, hai să vedem ce rechizite esențiale te pot ajuta să treci cu bine prin semestrul ăsta. Fie că ești un „boboc” de prim an sau un veteran al universității, ai nevoie de un arsenal de rechizite care să facă facultatea să pară puțin mai cool.

împachetare cadou

Top 5 idei de împachetare cadouri

Top 5 idei de împachetare cadouri Top 5 idei de împachetare cadouri este rezultatul unei conversații interesante, cu prietenii mei, despre cum oferim un cadou celor dragi sau unui partener

Cos de cumparaturi

close