Articole de birou ieftine si la timp

Articolele de birou ieftine și la timp dar fără a afecta calitatea sunt produsele absolut necesare și dorite de către orice companie. Și clar ai un buget dedicat acestor produse. Mai mare sau mai mic, în funcție de ponderea deținută de munca de birou din firma ta.
Instrumente de scris, seturi de birou, bibliorafturi, hârtie de scris sau de copiator, tipizate, plicuri, lipici, role casă de marcat etc sunt doar o parte dintre rechizitele ieftine necesare, lunar, biroului tău. În funcție de profilul afacerii tale, fără ele activitatea se îngreunează sau chiar se oprește.

Dar dacă știi cum să le alegi, eviți lipsa de organizare, poți face economii, le ai la timp atunci când ai nevoie și chiar îți pot ușura munca. Și asta e tot ce contează…

Cum eviți lipsa de organizare ?

Dacă ai foarte multe task-uri de rezolvat, email-uri restante, telefoane în așteptare, rapoarte și situații nepredate, comenzi în așteptare etc clar înseamnă că nu reușești să te organizezi.

Te copleșește numărul mare de activități zilnice. De unele chiar uiți, de altele ai vrea să uiți, dar nu poți și nu știi de care să te ocupi mai întâi.

Soluția este prioritizarea task-urilor în funcție de importanța lor și o bună planificare. Un organizator sau o agendă bine structurată, pixuri, creioane, evidențiatoare și post-it-uri la îndemână, tăvi de documente pe culori în funcție de task-uri și bibliorafturi, toate sunt instrumente absolut necesare pentru un birou organizat.

Fă o listă cu toate activitățile restante și ordonează-le în funcție de rezultate sau în funcție de efectele pe care le-ar produce dacă nu le rezolvi imediat. Folosește tăvile de documente pentru activitățile în curs de rezolvare, culorile lor pentru importanța acestora și bibliorafturile pentru cele deja rezolvate.

Cum faci economie ?

Simplu și la îndemână. Comanzi online la cel mai bun preț. Avem o gamă variată, de peste 7500 de produse, de unde poți alege exact ceea ce ți se potrivește. Prețuri corecte și produse din toate categoriile.

De asemenea, beneficiezi și de o serie de discounturi.

Cum să ai la timp articolele de birou ?

Intri în Comunitatea Creionul Meu și ești informat în permanență despre produsele nou intrate, reduceri și modalități eficiente de utilizare. În calitate de membru al [CCM] beneficiezi de avantajele ClubuluiCreionulMeu și ești la curent cu noutățile.

Vrei ? Bagă adresa de email în josul paginii aici.

Sau faci un parteneriat cu noi și lunar livrăm la adresa indicată de tine, ceea ce tu ai nevoie. Fără stres. Ținem noi minte ce și când să livrăm.

Trimite mail pentru parteneriat aici.

Cum îți ușurează munca ?

Scapi de stres. Ai toate articolele de birou și papetărie de care ai nevoie.
Câștigi timp pentru alte activități. Ai prețuri preferențiale și achiți odată pe lună.

Ce zici ? Lasă-mi un comentariu …

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Vezi si ultimele

Articole recente

Top 5 Rechizite cool pentru studenți

Top 5 rechizite cool pentru studenți încearcă să îți facă viața mai ușoară. Ești student și nu mai știi exact de ce ai nevoie? Înainte de a intra în spirala nebuniei academice, hai să vedem ce rechizite esențiale te pot ajuta să treci cu bine prin semestrul ăsta. Fie că ești un „boboc” de prim an sau un veteran al universității, ai nevoie de un arsenal de rechizite care să facă facultatea să pară puțin mai cool.

împachetare cadou

Top 5 idei de împachetare cadouri

Top 5 idei de împachetare cadouri Top 5 idei de împachetare cadouri este rezultatul unei conversații interesante, cu prietenii mei, despre cum oferim un cadou celor dragi sau unui partener

organizer

Cum să-ți planifici bugetul, fiind student

Orice student trebuie să-și planifice bugetul pentru a ocoli problemele legate de bani, dar și pentru a deprinde o gândire îndreptată spre dezvoltare, prosperitate, independență, bogăție. Pentru o gestiune eficientă a banilor este nevoie de o planificare corectă a bugetului.

Cos de cumparaturi

close