Cum alegi primul ghiozdan pentru copilul tău ? 

Rucsac, ghiozdan sau orice altă denumire i-am da este vorba despre o geantă practică pe care copiii noștri o folosesc pentru a merge la școală. Principalul punct forte al unui ghiozdan este dat de faptul că permite confortul și libertatea mâinilor. Dar alegerea primului ghiozdan este o activitate importantă ce presupune cunoașterea unor aspecte esențiale:

  • dimensiunea optimă
  • confortul oferit
  • materialul din care este realizat
  • compartimentarea specială pentru pachețel și sticla de apă
  • accesoriile suplimentare

Dimensiunea ghiozdanului este strâns legată de vârsta, înălțimea și robustețea copilului. Pentru școală există mărimi dedicate (grădiniță, clasa 0, școlari și adolescenți). Pentru primul ghiozdan trebuie să ai în vedere o mărime potrivită cu lățimea umerilor copilului tău și înălțimea acestuia.

 

În ceea ce privește confortul, spatele și bretelele sunt esențiale. Ideal ar fi ca spatele ghiozdanului să aibe cât mai puține zone de contact cu corpul, material respirabil în aceste zone și o construcție rigidă pentru susținerea greutății și protejarea coloanei vertebrale. Bretelele trebuie să fie late și căptușite astfel încât să protejeze umerii, și să păstreze poziția de mers a școlarului.

În funcție de zona în care locuim, materialul trebuie să fie rezistent și impermeabil. O zonă predispusă la ploi și intemperii impune o husă specială impermeabilă care să permită protecția totală a rechizitelor din ghiozdan pe timpul ploii.

Compartimentarea este esențială pentru primul ghiozdănel. Ideal ar fi să alegem un ghiozdan cu un compartiment principal pentru depozitarea cărților și a caietelor voluminoase, compartimente laterale ideale pentru băuturi și buzunare multiple pentru distribuirea greutății. Pentru protejarea pachețelului de mâncare mai ales când este cald afară avem nevoie de un compartiment izolat termic.

Accesoriile suplimentare sporesc utilitatea ghiozdanului. Unele permit extinderea volumului prin buzunare detașabile sau buzunare ascunse cu rol în păstrarea lucrurilor necesare la îndemână. Altele au accesorii cu rol în depozitarea obiectelor mici, suport de chei și portofel.

Sau detalii cu rol fashion precum insigne și abțipilduri cu eroii preferați. În concluzie, primul ghiozdan trebuie să fie suficient de mare, bine compartimentat, cu bretele buretate și buzunare exterioare multiple pentru sticla de apă și pachețelul de mâncare.

Indiferent de detaliile pe care le consideri importante pentru copilul tău ai grijă să iei un ghiozdan perfect care îl va determina să meargă cu plăcere la școală. Pe care să-l alegeți împreună și să se potrivească ca mărime și stil. Chiar dacă eroii preferați intră și ei în această ecuație…

Tu  ce aspecte urmărești când cumperi ghiozdanul pentru copilul tău ?

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Vezi si ultimele

Articole recente

Top 5 idei de împachetare cadouri

Top 5 idei de împachetare cadouri Top 5 idei de împachetare cadouri este rezultatul unei conversații interesante, cu prietenii mei, despre cum oferim un cadou celor dragi sau unui partener

Cum să-ți planifici bugetul, fiind student

Viața de student Viața de student poate fi mult mai complicată decât pare la prima vedere. Pentru majoritatea, începutul facultății reprezintă acel pas în urma căruia te desparți de părinți,

carioca perfecta

Cum să alegi cariocile perfecte pentru copilul tău

Cariocile sunt rechizitele îndrăgite de toți copiii, care provoacă interes și le mențin atenția pentru mult timp.
Este important, ca părinte, când alegi un set de carioci, să te ghidezi după anumite caracteristici, care să îndeplinească toate nevoile primare pentru un copil: siguranță, menținerea atenției, dezvoltarea imaginației.

Cos de cumparaturi

close