Primele instrumente de scris ale începătorului …

Un ajutor important pentru a ști cum să înveți copilul să scrie … Începe școala … Știu și pe tine te sperie … Dar asta e, chiar începe … Pe lângă tot ce însemnă această frază, program, trezit devreme, teme, uniformă, rechizite, echipament sportiv etc o etapă importantă este pregătirea psihică și nu numai. Exersarea memoriei, a scrisului, obișnuința cu instrumentele de scris sau cu respectarea unui program și realizarea temelor au rolul de a-i face viața mai ușoară copilului tău.

Scrisul a fost mereu un hop important în viața noastră a tuturor. Și este o sarcină grea ce merită atenție, astfel încât să nu devină o povară. Important e să-i stârnești interesul într-un mod cât mai creativ.

Ai și ajutoare. Brandurile dedicate de instrumente de scris pentru copii, Pelikan, Faber Castell, Schneider au adevărate comori, jucării, ce fac din scris o activitate plăcută, distractivă, aproape o plăcere.

Pelikan propune chiar un sistem coerent, pe etape, format din patru instrumente de scris pe care copilul le va adora, iar tu le vei iubi. Este vorba despre gama griffix®, formată din:

  • stiloul cu ceară Griffix un creion cu rezervă din ceară de albine și sistem retractabil special pentru preșcolari pentru a-i învăța cum să țină un stilou și câtă presiune să aplice
  • creionul Griffix, etapa a doua în care scrisul de mână devine mai delicat și copilul va învăța să aplice mai puțină presiune atunci când scrie
  • stiloul cu cerneală Griffix, tip roller, reprezintă al treilea pas ideal în învățarea scrisului, are rezistență fricțională bună pe hârtie și ajută la însușirea mișcărilor fluente și ușoare de scris
  • stiloul tradițional Griffix finalizează procesul de învățare a scrisului cu un scris curat și îngrijit, copilul dobândind deja poziția corectă a stiloului exersată în cele 4 etape.

Toată gama griffix® a fost dezvoltată ca o cooperare dintre cercetători și profesori rezultând astfel designul ergonomic ce susține o poziție naturală și relaxată de scris.

De asemenea, trebuie să știi că există în toate variantele instrumente și pentru stângaci. De fapt primul pas este să afli totul despre copilul tău, dacă e stângaci, talentat la desen sau pasionat de ceva și să-l încurajezi să deseneze și să coloreze etapă importantă în școala scrisului.

Zona grip ergonomică din material moale, care facilitează folosirea celor 3 degete pentru prinderea stiloului în mână a fost dezvoltată și de către Faber Castell.

Scribolino este gama lor special creată pentru începători. Stiloul Scribolino este preferat de cei mici pentru ușurința cu care învață să scrie. Are zona gripului special proiectată și adaptată pentru stângaci și dreptaci, iar penița de calitate din iridiu este stabilă și rezistentă la presiune.

În aceeași gamă avem creionul și rollerul Scribolino perfecte pentru a învăța copilul, pe etape, pașii în taina scrierii. De remarcat este sistemul culisant, din vârful rollerului, ce preia presiunea dacă copilul apasă prea tare.

Schneider a pregătit un set care se remarcă prin robustețea necesară școlarului și calitatea germană.

Setul Zippi conține tot ce are nevoie: stilou, roller, pic cu carioca și 2 cartușe de cerneală ce permit corectarea.

Oricare dintre aceste variante reprezintă o bună alegere. Sunt special create să te ajute și în acelasi timp frumoase, comode și practice.

Dacă tot ai ales instrumentul ideal, primii pași ar trebui să fie desenatul și un jurnal în care scrieți împreună zilnic ceva frumos doar al vostru, ca o joacă.

Suntem siguri că o să fie totul perfect. Și am aprecia dacă ne-ai lasa un mesaj, aici, sau unde vrei tu, ca să ne bucurăm împreună de succesul copilului tău…

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Vezi si ultimele

Articole recente

Top 5 Rechizite cool pentru studenți

Top 5 rechizite cool pentru studenți încearcă să îți facă viața mai ușoară. Ești student și nu mai știi exact de ce ai nevoie? Înainte de a intra în spirala nebuniei academice, hai să vedem ce rechizite esențiale te pot ajuta să treci cu bine prin semestrul ăsta. Fie că ești un „boboc” de prim an sau un veteran al universității, ai nevoie de un arsenal de rechizite care să facă facultatea să pară puțin mai cool.

împachetare cadou

Top 5 idei de împachetare cadouri

Top 5 idei de împachetare cadouri Top 5 idei de împachetare cadouri este rezultatul unei conversații interesante, cu prietenii mei, despre cum oferim un cadou celor dragi sau unui partener

Cos de cumparaturi

close