Unitate protejata – cum afli numarul de salariati la care trebuie sa te raportezi ?

Unitate Protejată – cum afli numărul de salariați la care trebuie să te raportezi ? este o informație utilă pentru firma ta cu peste 50 de angajați.

Dacă ești în această situație și nu ai angajat și personal cu handicap atunci datorezi statului o taxă, vezi articolul Cum să ai articole de birou gratis prin Unitate Protejată.

Dar ai soluții să folosești totuși pentru tine acea sumă. Să achiziționezi articole de birou și papetărie printr-o Unitate Protejată.

Sumele datorate bugetului de stat pentru neangajarea persoanelor cu handicap, reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe țară înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu ai angajat persoane cu handicap, precum și suma echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat pentru neangajarea persoanelor cu handicap, utilizată pentru achiziționarea de produse de la Unitatea Protejată Prometeu o declari Fiscului cu ajutorul formularului 100 „Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat“ la poziția 25 „Vărsăminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate“. Vezi și articolul.

Cum afli numărul de salariați la care trebuie să te raportezi ?

Numărul de angajați pe care îl iei în calcul este numărul mediu de angajați din luna analizată. Numărul mediu lunar de salariați îl calculezi ca fiind media aritmetică rezultată din suma echipei zilnice de salariați din luna respectivă, împărțită la numărul total de zile calendaristice.

În echipa zilnică de salariați ai și:

1. zilele de repaus săptămânal

2. zilele de sărbători legale

3. alte zile în care, potrivit dispozițiilor legale, nu se lucrează

Pentru fiecare zi de repaus săptămânal sau de sărbători iei în calcul echipa de salariați din ziua lucrătoare precedentă, cu excepția angajaților al căror contract individual de muncă a încetat în acea zi.

În echipa zilnică de salariați nu vei include:

1. salariații în concediu fără plată

2. salariații în grevă

3. salariații detașați în străinătate

4. salariații cu contractul de muncă suspendat

Salariații care muncesc part time îi incluzi în numărul mediu, proporțional cu timpul de lucru prevăzut în contractul lor de munca.

La numărului mediu de salariați astfel calculat aplici procentul de 4%. Valoarea obținută va fi un număr din două zecimale pe care îl vei înmulți cu 50% din salariul minim brut pe țară.

Actele normative le găsești aici.

Sper că îți este util articolul.

Un mare mulțumesc pentru share …

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Vezi si ultimele

Articole recente

Top 5 Rechizite cool pentru studenți

Top 5 rechizite cool pentru studenți încearcă să îți facă viața mai ușoară. Ești student și nu mai știi exact de ce ai nevoie? Înainte de a intra în spirala nebuniei academice, hai să vedem ce rechizite esențiale te pot ajuta să treci cu bine prin semestrul ăsta. Fie că ești un „boboc” de prim an sau un veteran al universității, ai nevoie de un arsenal de rechizite care să facă facultatea să pară puțin mai cool.

împachetare cadou

Top 5 idei de împachetare cadouri

Top 5 idei de împachetare cadouri Top 5 idei de împachetare cadouri este rezultatul unei conversații interesante, cu prietenii mei, despre cum oferim un cadou celor dragi sau unui partener

Cos de cumparaturi

close