5 articole necesarii vieții de freelancer, la birou și acasă

Freelancer și 5 articole necesare vieții de freelancer. Incitant. De câțiva ani buni acest cuvânt ia tot mai multă amploare pe buzele tuturor. Este ca un fel de motto pentru tinerii din ziua de azi, iar online-ul câștigă tot mai mult teren.

Veți rămâne surprinși să auziți că și cele mai “tipice” bunicuțe sunt interesate de noi. Upss și așa am creat prima întrebare în mintea voastra…”de ce?”. Este foarte simplu le preocupă mici trucuri în bucătărie, noi rețete și de ce nu chiar noi locuri de vizitat și explorat (dacă nu personal, măcar vizual) și toate trebuiesc notate, organizate și păstrate. Cum ? Simplu!

Nevoile unui freelancer

O zi are 24 de ore, v-ați întrebat câte ore muncește un freelancer pe zi ? De ce are nevoie un freelancer ca să reușească să picteze pe “ecran” acele idei care mulțumesc atâtea persoane? Ce îl ajută pe freelancer să fie la nivelul așteptărilor noastre?

La prima vedere gândul zboară la un laptop, o cameră și evident o persoană. Sună simplu, poate chiar banal, dar aici este esența. Banalul este învăluit într-o multitudine de mistere de aceea vă propun să facem un mic tur al unui birou de freelancer, care de altfel poate fi o sursă de inspirație pentru toată lumea.

Produsele cele mai utilizate

Cum în meseria de medic nu lipsește stetoscopul unui freelancer nu-i lipsește agenda. De diferite mărimi, forme, culori, dar și întrebuințări. Zic întrebuințări pentru că o poate folosit ca suport pentru susținerea aparatului foto sau de ce nu coperta agendei poate deveni o sursă de inspirație în anumite momente. Nu putem trece cu vederea acele minunate oracole. Le mai țineți minte nu? Noi, freelancerii suntem urmașii acelor oracole. Ele erau ca niște cutii cu surprize, evident ouăle Kinder rămân preferatele tuturor.

Dar sa trecem și la agenda cu foi albe… sună interesant foi albe. Miros de acuarele, pensule, “un mic Picasso sau chiar Monalisa, not bad”. Dar ce zici de o agendă cu foi negre? De multe ori cuvintele unui freelancer se pot exprima prin desen, acesta lăsând imaginația privitorului să zburde, astfel crează acea notă de unicitate. Este greu să mulțumești pe toată lumea dar nu imposibil. Un simplu desen poate stârni o mulțime de întrebări, iar un freelancer va găsi mereu răspunsurile la ele.

Evident mintea voastră se întreabă “cum?”. Cum desenezi pe foi negre ? Simplu! Cu creioane color Pitt Faber Castell sau creioane pastel. Imaginația devine culoare, iar fundalul negru amplifică ideea.

Freelancer
Freelancer

Dar să continuăm zic, așa voi lăsa curiozitatea voastră în așteptare.

Cum un jurnalist fără condei nu are valoare, nici un freelancer nu există fără pixul Parker. Mulți veți spune “aaa un pix? Really?”

Freelancer
Freelancer

Daa, un pix face minuni în mâinile potrivite și ai impresia că scrie singur. Dar să nu intrăm prea mult în detalii inutile, revenim la pixul Parker. Acest instrument este creat special pentru persoane dinamice, rafinate și cu o  atenție sporită la detalii. 

Cele trei calități le regăsim la un freelancer, deci acest instrument “îmbracă” perfect nevoile și este “oglinda” unui freelancer. Vă mai amintiți, am spus că “ scrie singur”, neaparat trebuie încercat.

Trăgând linie avem agenda, agenda cu foi albe sau de ce nu, negre, pixul “magic” ce ne mai lipsește?

Cum un pianist fără partitură nu poate cânta evident că ne lipsește organizatorul. Nimic nu se poate întâmpla haotic și la voia sorții în viața unui freelancer. Totul este calculat, la secundă, minut, oră. Vă amintiți ceasurile elvețiene, se spunea că dau ora exactă. Așa este organizatorul pentru freelancer, dă ora exactă.

Iar eu vă aștept în altă zi să sunăm gongul pentru a descoperi noi lucruri interesante împreună.

Dacă ți-au plăcut cele 5 articole necesarii vieții de freelance te invit pe site să le pui în practică. Dacă ai și alte idei lasă-mi un comentariu. Evident un like, share e de mare ajutor, mulțumesc anticipat.

Află ce înseamnă să fii un freelancer de succes – Click

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lasă un răspuns

Vezi si ultimele

Articole recente

Cos de cumparaturi

close